Jag vet vad jag vill ha

Vaknade vid 7 imorse, somnade sedan om efter ett bra tag och vaknade igen kvart över 9. Man kan väl kalla mig uppspelt, miiwh. Nu ska jag snart åka till skolan och träffa nya klassen osv. Igår var det "hej jag heter" och handskakningar hela tiden- fick ju nästan träningsvärk i händerna (; Efter upprop och fika blev det brännboll, ettorna mot tvåorna. Var ganska intressant att springa i klackskor, haha, men jag ramlade inte iallfall. *Ger mig själv en klapp på huvudet* Ingen vet vem som vann brännbollen, men det var väl 2orna eftersom de fuskade (; Strax efter det gick vi in i en lägenhet och fikade, pratade osv. Det här kommer bli finfint det! 
Nu känner jag mig som en fjortis igen, haha kanske borde sluta blogga. Nej, ner å fixa det sista nu å sedan blir det skolan! (: 

Fotade även blixtar för någon kväll sedan, lägger upp en bild här!

Torsdagslektion, nu kickar vi igång!

Red GP på lektion för Sussi igårkväll. Eftersom det regnade så var vi inne i ridhuset där det blev kvavt och svettigt. Aja, det funkade finfint iallafall. 
Facebook inlägg direkt efter lektionen; Det är sånahär gånger jag undrar om det verkligen var DEN Gunpowder som jag köpte från ridskolan. Grabben var ju nästan som en annan häst på ridlektionen ikväll. Inte den där spända uppstressade ponnyn,utan en som verkligen lyssnade på mig. Mycket stolt ryttare och ponnyägare :')

Vi körde en mjukstart och det var liksom bara uppvärmning för mig och grabben. Det var iallafall den första dressyrlektionen(har inte ridit för tränare på hela sommaren) efter att jag köpte honom. Så härligt att se och även känna att det går framåt. Han har även börjat aktivera bakbenen lite mer, istället för att bara släpa de efter sig som han ofta gjorde förut.. 
En mycket taggat och spänd grabb under en hopplektion ungefär en månad innan jag köpte honom..;

Bilder från ridlektionen igår(i oordning);






Sen att jag behöver komma ner i sadeln och rida mer uppåt är en annan sak som jag måste träna på. Skänkelvikningarna var iallafall grymma!


Bilder från när vi tog med Moa & Filur på Dannero kommer senare!

Ny design tills vidare

Bytte design till en väldigt enkel. Ska fixa en ny snyggare design framöver när jag har tid. Men jag tänker använda den här tills vidare.

Full fart

Känner mig rätt duktig nu. Kan verkligen arbeta när jag har bestämt mig för det, heh. Börjar inte skolan förns på måndag och då har jag lite att göra innan dess, eller rättare sagt ganska mycket. Har gjort mer nu än vad jag har gjort på hela sommaren känns det som. Kaninrummet blev städat, burarna blev tvättade och nybytta och golvet sopat. Efter det klippte jag hela gräsmattan vilket tog en timme. Gräsklipparen skulle behöva en service och trimmning. Körde fast i hagtråden också, hur jag nu lyckades med det. Var även duktig och brände mig på tändstifshatten så nu har min lilla tumme ont. Varmt ute är det iallafall och jag skulle gärna springa iväg och bada om jag inte hade så mycket mer att göra. Så nu blir det en snabbsväng in i duschen och efter det ska jag fortsätta sortera kläder och lägga in de i garderoben. Efter det blir det städning utav rummet om jag nu hinner det, för ikväll ska hagen utökas. Förstår inte riktigt hur jag orkar (; 



Pappa fixade även strecken i sidecuttN igår och det resulterade i ett extra streck som faktiskt blev rätt tufft (:

Min ponny till salu, igen?


När jag gick in på ridskolans nya hemsida kollade jag på Hästar till salu och där fick jag se min bebis. Hm, de måste ha glömt bort att han är såld.. haha (; Nemen förmodligen är det väl ett update-fel. Lite småcharmigt när han står i sommarhagen och är superlerig istället för att knata runt i ridhuset varv på varv.

Vissa gånger tror jag att jag har en sadel när jag hoppar barbacka..
Bilden är förresten från en Dannero-träning. Passar på att lägga upp några bilder här nedanför:

~~
Börjar med en lagom gullig ponny-fail bildserie.







~~





Min ponny tror ärligt att han är en tiger. Igår red jag ut på en långritt runt Nyland med galopparbeten. Träffade på Alva och Lady, så vi red med de ett tag. Hoppade även en liten terrängbana, med bla. ett hinder berstående av halva traktordäck. Det var jätteläskigt tyckte Knall, så han vägrade först.. Men eftersom Lady redan hade stuckit iväg blev det ett gigantiskt språng över det och likaså över andra hindret. Då är det bra om man håller i sig ordentligt, haha. Fick verkligen hålla in honom så han inte skulle springa över småtjejerna (; 
Red iallafall med D-ringsbettet(<3), förbygel & martingal samt hoppsadeln.

Älskade ponnyn på Dannero

Lovade ju att lägga upp bilder från när vi var på Dannero med Filur och här kommer de :






93cm, ponnyns personliga rekord.
'


Förresten kommer förhoppningsvis Emilia och rider honom ikväll. Då ska jag dressyra med de (; 


Shopping x3 och Enduro SM

I Lördags åkte vi till Sundsvall för att se på Enduro SM. Det har blivit lite som en vana att åka dit sedan pappa medverkade för något år sedan. Eftersom att det började regna och tävlingen tog slut vid 4 så åkte vi till Birsta och shoppade. Eller rättare sagt- jag shoppade. Har lyckats göra av med nästan 2tusen på bara 3 dagar. Får ta det lite lugnt nu (; Köpte nödvändiga saker iallafall. I övrigt blev det riktigt bra bilder om jag får säga det själv. Nöjd flicka. Ska väl lägga upp de på hemsidan framöver. 

Joakim Ljunggren,en av världens mest framgångsrika enduroförare och bla. Juniorvärldsmästare 2006 & 2007 ,tog sig igenom teknikbanan så sjukt snyggt.

SHOPPING

H&M
Ett grått basic linne
Ett vitt basic linne
En grå kortärmad tröja med texten "You And Me Together"
Ett par mörkblå jeans

Buketten
Min kära köttätande växt Sven
En rosa ros med kruka

Elgiganten
Extern Hårddisk 2TB

(Den svarta)

HÖÖKS
Rosa reflexbrösta
Vinterridhandskar
Grönt regntäcke till GP
Gummistövlar(som mamma dock betalade) 

IKEA
Helkroppsspegel

Lagom less man blir när man står där i IKEA-kön och det är varmt, luktar svett från gamla gubbar och det kryper sniglar förbi en och i kassan står en kille med tusenfoting på överläppen. Då har man lust att bara släppa grejerna(som nu bara var en spegel) och gå därifrån.

Nedanför är bilder på min otroligt rena ponny med sina nya täcken på sig. 

Var ute och red GP igår. Han hade jättemycket överskottsenergi och var världens krutpaket. Tyvärr är han ömfotad på grusväg, så vi får hålla oss till gräskanterna. Rejsade även på en raksträcka och han tyckte det var jättekul! Full fart igenom vattenpölarna, fy vad stolt jag är över honom! <3 Han vågade knappt gå igenom de för bara en månad sedan. 


Luddmannen i hans "nya" träns från Börjes. Ludd och bett från Hööks. Var förresten första gången jag red honom på det 2-delade bettet. Tidigare har jag ridit på D-ringsbettet. Dock går han änsålänge bättre på D-ring.

Kul liv.

Alltså, jag börjar lessna på datorn nu. Det är sant. Ingen trodde att jag någonsin skulle säga(eller ja.. skriva) en sån sak. Det finns ju inget att göra. Att blogga eller skriva i forum är liksom bara onödiga tidskrävande uppgifter. Hoppas jag kommer ihåg det när skolan börjar och jag har tre hästar att träna samt läxor att läsa.

Kolla Facebook
Kolla DV
Kolla mailen

Klart på 5min.

Som nu; Jag har suttit vid datorn i över en timme och bara slöat. Gosh, jag borde egentligen ha klippt gräset och städat men istället kollar jag sidor där det ändå aldrig är något nytt.
Bra Linn,bra.


Juste. Jag har suttit på en shire också. Det var dock ett tag sedan, men jag har gjort det. Ser lagom glad ut och mitt hår är sådär långt även på den bilden.

Småstadshopping och liten ponny

Igår, torsdag, var jag i Kramfors och köpte lite grejer och sedan åkte jag till Dannero med lillFiluren<3
Red lite lätt för att slipa lite på kontrollerna(känns som om det behövdes eftersom jag inte har dressyrat med honom på länge och när någon annan rider honom, vill han inte riktigt göra allt för att han endera inte kommer ihåg eller orkar). Sedan löshoppade jag busen och tro det eller ej, men han travhoppade 93cm(!). Hans höjdrekord med mig på ryggen är 85cm, men nu har han inte tränat på ganska länge och är lite sommartjock. Tekniken är rawr den med. Ska se om jag lägger in några bilder lite senare, har inte kameran här just nu.

Förresten så är bilden jättegammal. Minst 3-4år (;

Idag så åkte jag till Sollefteå för att köpa lite grejer inför skolstarten och även lite underkläder. Fick även tag i ett jättebilligt fleecetäcke till GP. Det behöver han verkligen. Ska även köpa ett vintertäcke lite senare (:

Stiiilig bild, eller nåt. Iallafall har jag på mig påfågelörhängena jag fick av moster i present och jag har även fjädrarna som jag köpte i Kramfors igår. Sen har jag min älskade skruv också :3

Förresten funderar jag starkt på att göra en helix-piercing. (En såndär google-bild)
Men först borde rötmånaden gå över. Bara för säkerhetsskull.




Förresten väntar jag fortfarande på att få GP behandlad för sitt sneda kors. Ia ska förmodligen fixa det ikväll och då betyder det longering och tömkörning dagarna framöver. Han måste ju vara helt kollad innan vi tar itu med 90's vägringarna så vi är säkra på att han inte har ont. Sedan blir det förhoppningsvis hårdträning inför Kramforshoppningen om sisådär en månad!
(Bilden är från en Carola Wallin-träning i vintras tror jag..)

Take your sweet time

It isnt a crime to want
A little space to breathe
But you will be fine
The sun again will shine on you
Whatever you do

(Google-bild)

För några år sedan lyssnade jag jättemycket på Jesse McCartney och det är något som jag har börjat göra även nu. Såg förresten filmen "Keith" för några dagar sedan och jag blev riktigt besviken över slutet. Det var en riktigt bra film, men jag blev tvungen att googla för att få reda på vad som egentligen hände. De hade gjort ett sånt "stort" hopp i tiden, så om jag skulle ha gjort filmen skulle jag ha gjort den lite längre för att få med detaljerna där emellan. Fast det kanske blev för dyrt? Synd. Iallafall gjorde Jesse, som spelade Keith det jättebra. Känner mig lite fjortistönt nu, men det får man väl vara ibland.. ;)

Turridning

Det blir ett kort inlägg nu, har inte så mycket att dela med mig av.
För någon dag sedan var Emilia här och red Filur så jag höll en lektion för henne. Filur var lite sommartrög och ville helst springa till kompisarna, men Emilia fixade det bra :) Efter det så smörjde vi GP's nya sadel(en Santa Cruz Celine) och ponnysarnas träns samt stigläder och lite annat.
Igår var fasters "halvsambo"(eller vad jag ska kalla det för,haha) och hans son och red på Moa & GP. Jag red på min lilla bebis :3 Var även ute och fiskade med pojken som heter Emil, men vi fick ingen fisk. Aja ^^ 

Random mobilhästbilder


Li å hennes riidkompis Ma :D <3


*Sjunger med i Matt Webb's Bad Girl* Stygg Moa.. 

En Filur och en Wilma i en galoppfattning (;

*Pekar in i skogsbrynet* Rååådjuur!

Finaste killarna i hela världen <3

Moa gillar vatten(;

Charmigt bebi!

GP i sitt nya träns.



Kvällshoppning, Saluhästvisning och ponnytrav

Det blev en riktig hästhelg för mig! I fredags kväll var jag på Dannero och tränade GP. Testade en jättehärlig sadel som vi förhoppningsvis ska köpa. Matchade det med ett dressyrschabrak som blev underbart rawr(eller asså.. vem bryr sig? ^^). Han gjorde mer eller mindre perfekta avsprång när vi tränade omhoppningssvängar upp till 70. Endast en vägran pga ryttaren. Han är fortfarande pyttelite osäker när det börjar gå mot 90 och hoppar lite ojämt med bakbenen, men det är bara att träna. Nästa gång blir det studs, så han tränar upp rumpan ännu mer, så vi kan ta en lite lugnare och mer samlad galopp, fast ändå klara hindrena.
Dock blir det efter att Ia har gått igenom honom och han har fått vila några dagar. Under den tiden blir det mer tömkörning och ev. trickträning. Visar några bilder från kvällens hoppning på 80-90's hindrena. Mamma filmade på omhoppningssvängarna, så vi får se om jag lägger upp de lite senare eller inte.

Kärlek på ponnyn <3

Lördagen bestod av Saluhästvisning på KfRK. Fotade lite men redigerar inga bilder nu och visar upp. 
På kvällen åkte jag till Jenny och sov över där.

Idag, Söndag, blev det alltså tidig morgon och Bergsåker för att fota ponnytrav.

Jenny Djupenström och Axtorps Alert

SidecuttN

Min sidecut hade lyckats växa sig lite "lång" och därför bad jag pappa(eller okej, han typ övertalade mig) att han skulle fixa den. Det första han sa efter att ha fixat sträcken och börjat med de "stora" partierna var; Oj, 3mm var visst lite kort.. Så en del är jättekort och resten typ 5mm eller nåt.. Haha men så kan det gå och håret växer ju ut så (; 



Fick iallafall mitt ID-kort idag, var lite mer långhårig på det kortet (; 
Lägger även in en bild från tömkörningen med GP igår, vilket gick jättebra. Först var han lite osäker, men sen förstod han hur man skulle göra. Finhästen :) Åsså blire en till bild på GP för han sov imorse när vi skulle ta på de flugpannbanden ^^ 



Jag ska förresten försöka få ordning på bloggen lite senare.. (; 


Freak out

Try to tell me what I shouldn't do
You should know by now,
I won't listen to you
Walk around with my hands up in the air
Cause I don't care

Cause I'm alright, I'm fine

Just freak out, let it go
I'm gonna live my life
I can't ever run and hide 
I won't compromise 
Cause I'll never know
I'm gonna close my eyes
I can't watch the time go by
I won't keep it inside
Freak out, let it go
Just freak out, let it go
-Avril Lavigne

RSS 2.0