I know something you don't know- bibblan

I've got a secret.
It's on the tip of my tongue.
It's on the back of my lungs.
And I'm gonna keep it.
I know something you don't know.


Mulen, småregning mystorsdag idag. Tillbringade största delen av skoldagen i bibblan, då vi både var där med basgruppen och sedan gick jag och några till ned dit och såg en film om räddningsarbetet efter 9/11. 

Borde förresten sluta ta de där ego-bilderna, men så blir det när man inte har något mer intressant att visa.

Nu ska jag snart äta och efter det blir det ridlektion, trevligt! (: Hoppas vi får skutta idag, jag är riktigt skuttsugen :3

I am the ocean, I am the sea.. -vanlig dag

Hush don't speak a word about the dreams that I live for
It hurts to reach you when I'm down
Don't speak again, I'm still waiting for my turn
It hurts to reach you when I'm down

Helt vanlig dag idag. Har snurrat på, lagom förvirrad.
Borde inte skriva nå mer då jag isåfall kommer förvirra även dig, kära läsare.
Så nu säger jag go'natt!

just like me- rb90 och kvällsritt

blekfis.

Skolfoto idag- mycket intressant! Hade på mig väldigt sköna kläder idag, nämligen ett brandställ(rb90). Så stort och pluffsigt och..mysigt! Dock var skorna jag fick tag i mindre bekväma, vilket resulterade i ett härligt skavsår på hälsenan. Snyft. Aja, tillbaka till bilderna.. Jag vill faktiskt se de..typ.. nu (;
Kom hem, ramlade ner på sängen och har suttit där nästan konstant sen dess. Mellan där har jag bara räknat lite matte, besökt toan och varit ute och ridit GP.
Det blev en barbackatur runt sjön med hackamore. Halt och så, men vi klarade oss. Det var mörkt och lite småotäckt, men bebi var duktig ändå. Vi skrittade mot en stor vattensamling, jag trodde såklart att han skulle skritta igenom, så jag satt avslappnad med enhandsfattning. Bara därför tar han sats och gör världens skutt över! Tur att man har en snäll ponny som inte bockade efter då, för isåfall skulle jag flugit av. For ju bak mot korset.. x) 

Nu ska jag snart sova, så.. godnatt! :3 

So lucky, so strong, so proud

caught like a fly

Your grandfather would probably roll in his grave
If he knew of that person that you had became!
I will not just lay down and take this!
Not again, not again.
Låten är skön och Ronnie är galet tuff, ehe.
Lyssa på resten av låten, vart du vill; Caught Like A Fly - Falling In Reverse

take control- uteritt med moa & filur


Ledig idag!
Tyvärr väckte mamma mig så jag blev tvungen att kliva upp vid 10.. aja, låg kvar i sängen och såg på How I Met Your Mother till ett eller nåt sånt. Slappt!
Efter att ha försökt få av Moa täcket i ca.20min så fick jag äntligen tag i henne och då kunde jag hoppa upp och rida iväg. Filur fick följa med som sällskap. 
Moa var tjock så hon kände inte skänklarna och munnen hennes var som.. cement. Ganska spännande att rida då. Man vet liksom inte om man ska få stopp eller inte.. (; I vilket fall som helst, gjorde hon ett gigantiskt skutt över bäcken(som hon inte brukar göra i vanliga fall) och jag höll faktiskt på att glida av då! 

Sen när vi hade kommit en bit mot Bålsjö såg vi nåt jätteäckligt;

Kan ju även tillägga att det var ett till likadant paket precis på stigen.. huvva! 

Filur sniffade på det..

Här kommer mysigare bilder:


so why do good girl like bad guys? -KfRK tävling med GP


(I'm a duckey! 8D)

Fick några bilder av Susanne Jonsson(http://tantgigant.bloggplatsen.se) från tävlingen i Kramfors med GP. Kollar på dem och tänker; vad är det där för skrutthinder? Bilderna är från 90's banan och det ser ju ut som om hindrena bara ligger på 40.. Förut var jag inte alls peppad att hoppa bana med honom på 90, men nu.. jag kan tänka mig att vi kan gå banor på iallfalall 110-120 i framtiden om ingen oförutsett händer. Vackra, vackra ponny <3

my diamond- fort kodiak med gunpowder


Vaknade vid 9, åt frukost, gick ut och bytte i kaninburarna, hämtade GP och fixade honom samt mig själv och red iväg till Fort Kodiak.

Efter en ca. 50min lång ridtur var jag framme på FK. Där välkomnade de mig och vi gick in på området. Hästen blev snabbt mycket populär och jag fick en slags jacka så det skulle se mer ut som "wilda western"- enligt DödgrävarN (; Det var många som sa att bebi var så fin så och ett barn gav honom gräs. Sött!
Medans vi stod omringad av ungefär 5 barn som bara gck till bogen på honom, så sköt de; det lät jättehögt! 
Man kan ju tro att han blev helt vettskrämd och att han sprang över ungarna, men inte då. Han höjde bara på huvudet. Duktiga, duktiga ponny! <3
GP är cool.


Jag är busig.
--
Duschade även vovven ikväll och flyttade hästarna så de står i en annan hage. Känner mig riktigt duktig!
Förhoppningsvis belönar jag mig själv imorgon med hörlurar och nya skor!

crossroads- hos johanna!


Fanny

Fredag- 
Var på skolan och gjorde ingenting i ett antal timmar, sedan åt jag lunch som bestod av något vegetariskt och till efterrätt fick vi chokladpudding och grädde. Ganska så lyx!

Efter det åkte jag hem, packade och åkte sedan vidare till Johanna(:


Tillsammans tog vi oss till stallet och jag fick rida Fanny för första gången på hur många år som helst! Jag red henne på några PayN Jump's och jag tog även någon privatlektion på henne förut. 
Iallafall så fotade Johanna hur mycket som helst(drygt 500 bilder) och mina miner på dessa är ju väldigt charmiga! Failade också ganska mycket då ponnyn är lite speciell och jag är mest van att rida mina egna pållar :3




Dressyrade mest med fina flickan, men tog även några skutt. Bjuder på några failbilder:




Sen kramades jag med Johannas kisse;

I'll say what I said before


Uteritter med Gunpowder!

Måste bara få visa några bilder från de senaste uteritterna med GP. 
Igår(onsdag) red jag grusvägen till Bålsjö- barbacka. Jag kan säga att jag har jätteont i rumpan idag, haha! Han gick iallfall sjukt snyggt på vägen dit. Trippade på i en jättefin form och gjorde superfina skänkelvikningar. På vägen hem blev han dock lite piggare och var därför lite svårare att arbeta med när man satt och gnuggades fram och tillbaka på hans rygg. Friktion! :D



Tisdag:




the boy without a demon

Klockan är nu 21:50.

Idag har jag varit en duktig flicka! Gjorde seminariet om "Sandö mitt i världen", skrev klart och lämnade in ett brev och räknade hyffsat mycket matte på skoltid. Efter skolan åkte jag hem och begav mig lite senare till ridskolan. Kunde inte ha GP med mig på lektionen idag då mamma och pappa skulle på föräldramöte. Istället fick jag rida d-ponnyn Zidane. Det var ett tag sedan jag red någon annan häst än mina egna, så det kändes lite annorlunda. 
Lektionen gick ju bra, men man har högre förväntningar när det står "hoppning" på schemat än att bara få hoppa ett kryss på kanske 50cm 3 gånger.. Tyvärr var ju våran ordinarie ridlärare bortrest, så vi fick ha en "vikarie". Det är ju ibland nödvändigt att ha en annan ridlärare också, så jag klagar inte, men lite synd var det när man taggat för hoppning. 
Aja, i vilket fall som helst var Zidane som vanligt väldigt vinglig, men rätade upp sig efter lite arbete och då började han även söka sig lite nedåt. Till slut gick han riktigt fint och vi fick även beröm för det. Dock känns det som om han ska gå omkull när han galopperar på volter, det är ju bara ben överallt på hästen! Men det gjorde vi ju inte och det är bra (:

Nu ska jag snart sova eftersom jag sitter nyduschad i sängen. Har precis ätit vaniljglass med nougatsås(käärlek!<3), omnom! 

Go'natt!

(Delar med mig av en bild som jag gjorde för ett bra tag sedan..)

kan du måla allt med färger i en vind?


jag är fortfarande en ganska trött tjej, men trots det är jag glad :3

Igår var jag ute och red GP i skogen. Han tyckte vi skulle springa nedför en mycket lerig och hal backe, men till slut blev vi tvugna att sakta glida nedför. Ganska läskigt.. Vi skrittade mest och försökte hitta nya vägar. Det gick väl sådär med att hitta något nytt då det var så blött överallt. Ganska jobbigt när det har regnat så otroligt mycket ett bra tag nu. Man hörde bäcken väldigt tydligt iallfall. Tror jag ska gå upp och fota någon dag om jag får lust.

Ganska lugn dag idag på skolan. Först matte,sen resurs och efter det basgrupp och lunch.  
Sist var det orientering och då fick vi springa runt lite på området. Trodde jag skulle missa 3-bussen, men struntade i att byta om och sprang nästan direkt till bussen istället. Gosigt! 

Tog mig i vilket fall som helst hem och när jag väl stapplat in genom dörren gjorde jag en jättegod baguette, omnom! Nu ska jag slappa ett tag till och efter det ska jag nog ut och rida (: 

Smiley-face:
(Brun-Svart)



You take a deep breath and you walk through the doors..


sprickor blev hål i fasaden

We are breathing,while you're sleeping

Bussresa med klassen genom Ådalen.

..vilket var mer eller mindre långtråkigt. Satt i en buss/alt. var ute och tittade på saker jag redan sett i 6 timmar. Ganska lugn skoldag iofs, men lite tråkigt när man är uppfödd i trakten och redan har sett allt de skulle visa.
Besökte Naturum(kollade på utställningen där), klättrade upp till Skulegrottan(därifrån är översta bilden tagen), gick upp till Häxberget och kollade på monumentet i Lunde. Har sett och besökt alla de ställena mer än en gång vardera. 

Tjejen som sitter och skriver det här just nu är mycket trött. Ska gå ner och äta snart och sedan måste jag ta mig ut till ponnyn och rida honom. Skulle egentligen ha ridit honom redan igår, men det var sånt dåligt väder och jag var borta nästan hela eftermiddan/kvällen. 

Färgade håret igår också och här är lite av resultatet(fixar en bättre bild när jag inte har mössfrisyr,ehe):


where is my self control?

"..I have a personally observe, people wearing black fingernails, having their hair painted black,wearing black t-shirts, sometimes they will tattoo themselves.."

Gör ett väldigt kort inlägg angående mitt hår, igen(tror jag ska fixa nån slags kategori för det snart..). Iallfall så gjorde jag ett impulsköp av hårfärg idag och nu är mitt hår en annan färg än vad det brukar vara. Det blev inte någon röd-/eller lilaton som det har blivit de senaste gångerna.. utan det blev.. Nyfiken? Laddar nog upp en bild imorgon (: 

Ja, imorgon.. Då ska vi åka runt i Ådalen med klassen. Låång bussresa! Uff. Aja, hoppas det blir intressant (:

Saviour

3 kända människor som inspirerat mig:

Andy Six, sångare i Black Veil Brides. Snygga människa! 
Den röda nageln(handen ser förresten konstig ut men struntsamma);
~

Sierra Kusterbeck, sångerska i VersaEmerge.
Här är det självklart sidecut'N. Tyckte inte alls om sidecuts tills jag såg hennes. Det är ju nåt speciellt med mönster.. Dessutom ska jag nog skaffa en helix-piercing också :3 
(Dock ser mönstret lite annorlunda ut nu, med smalare och fler streck)

~

Lacey Mosley, sångerska i Flyleaf . Ännu en fantastisk människa med otroliga budskap.
Memento Mori, något som ofta står på min underarm.

I will never let you fall, I'll stand up for you forever, Even if saving you sends me to heaven
-The Red Jumpsuit Appartus

När jag ändå håller på att skriva om mina 3 förebilder, så kan jag passa på att rabbla upp lite musik som jag tycker är speciell. Vissa artister/grupper lyssnar jag bara på när jag är på ett visst humör, andra passar till allt.

I min spellista;
Black Veil Brides
- Häftig musik som jag började lyssna på för bara ett tag sedan. Det blir ju inte sämre av att Andy ser riktigt bra ut.
Falling In Reverse- Ronnie Radke's nya band(efter sitt avslutade medlemskap i Escape The Fate). Riktigt härlig röst och vissa av låtarna utspelar en sådan kraft. "Why do good girls like bad guys? I've been a bad boy, and it's plain to see, why do good girls fall in love with me?" Rawr! 
Eyes Set To Kill- Ännu ett metalcore band som är riktigt bra! 
Three Days Grace- Grymma låtar med bra text. 
VersaEmerge- Sierra med sin röst och hennes bandmedlemmar, riktigt bra de me! 
Flyleaf- Har av någon anledning nästan slutat lyssna på detta band då jag inte riktigt känner för det just nu. Det går i perioder. Lacey är iallfall grym på att screama!
Kelly Clarkson- Mellan alla metal- och rockband kommer Kelly Clarkson, vinnare av American Idol. I början av hennes karriär var hon toppen, med jättebra låtar, men nu har hon blivit som alla andra, tyvärr.. Dock finns hennes "Breakaway"-skiva med bland mina favoriter.
Papa Roach- Något som jag lyssnar på ibland
Paramore- ..behöver jag skriva nåt här?  
Simple Plan- Lyssnar inte heller så mycket på dessa i dagsläget, men under en period förra året var det nästan bara de jag lyssnade på. 
Marianas Trench- Bra band som har, eller iallafall hade meningsfulla texter.
Matt Webb- Han ser riktigt bra ut och har nu startat en solokarriär samtidigt som han är gitarrist i MT. 
Taylor Swift- Fin människa med riktigt okej låtar som är lätta att sjunga med. 
Sofijah- Även fast hon inte är så bra musikaliskt, har hennes texter en mening. Hon är också någon som jag bara lyssnar på ibland.
Blink-182- Energifullt band (: 
Faber Drive- Deras gamla låtar är ju helt underbara! Musikvideon till "When I'm With You" får mig att börja gråta. Då är det bra. 

Så klart lyssnar jag på fler artister också, som: Nickelback, Avril Lavigne, 3 Doors Down, Dead By April, Escape The Fate, The Red Jumpsuit Appartus och många fler, men de orkar jag inte skriva nu. Ehe :3 


The drug in me is you


80cm, A: 0fel 
90cm, A:0+A:0: 8fel i grunden


Det var resultaten för dagen. Jag är supernöjd! Trots att bebi hade fastnat i och trampat sönder täcket i morse så var han hur duktig som helst(kan säga det jättemånga gånger!) Felfri på 80cm. Lagom pigg ponny, som lyssnade på mig även fast jag red utan nosgrimma(!). Tog på nosgrimman inför 90's så jag skulle kunna styra han med mindre hjälper, utan att det skulle behöva se ut som att jag slet sönder munnen på honom(vilket jag självklart aldrig skulle göra, pluttfisen<3). Han har ju gapat och kört upp huvudet direkt när man tog i tyglarna förut, nu ser han ut såhär i vanliga fall:

Den bilden är tagen under framhoppningen inför 80cm.

I vilket fall som helst, så tog det ganska lång tid mellan de två starterna, så vi tappade lite energi inför 90. Visst att han var pigg och gick jättesnyggt(!) stundvis, så hade vi inte samma power. Men, vi kom iallafall över hinder 5(han brukar "alltid" vägra på det..) och sen blev det en vägran på hinder 6 i grunden. Vi hade fel galopp och jag bromsade väl lite för mycket, felkommunikation.. Sen blev det ett stopp till på samma hinder, vilket var mitt fel, samma där: jag var inte riktigt bestämd. Sen blev jag lite småsur, för jag ville inte att vi skulle bli uteslutna från 90 igen, så då red jag verkligen, ehe. Inte speciellt snyggt, men vi klarade oss runt de återstående hindrena också! Jag kommer nog lägga upp filmer från båda rundorna. Intressant att ha film och sedan kolla vad man har gjort fel/kan göra bättre/har gjort bra (: 

Kolla vacker! 
De ovanför var från framhoppning-80cm. Här nedanför kommer framhoppning 90cm:




(Haha!<3 Jag tror det var ryttar-räcka-ut-tungan-dagen idag. Ganska charmigt. Men kolla rumpan hans! Hahha (a))

(Raka ben! Ehe)



(också lägger vi till sisådär 30cm..)




Jag är supernöjd iallfall! Vi gör framsteg och det är jag så glad över! Kommer förmodligen att ladda upp och sedan länka till filmerna från idag (: Om jag orkar med datorn.. (; 



Disneyregn

Sitter här och spelar lite gitarr. Hade egentligen tänkt rida idag, men det var sånt dåligt väder så jag hade verkligen ingen lust. Red GP igår barbacka med hackamore. Det gick riktigt bra och jag flög inte av! (; Iallafall så har startlistorna inför KfRK hoppningen kommit upp. Spännande! 

Det blev ett väldigt kort och lagom blandat inlägg idag, iofs kan det vara bra med lite omväxling. Lägger in en egobild också. Ehe (: 


Stamtavla

Jag har, tack vare en jättetrevlig kvinna som hade hand om GP förut, fått reda på hans stam! I passet står det endast okänd härstamning, vilket är lite tråkigt. Jag har förut hört att GP är en korsning mellan quarter och welsh, men det är inte hela sanningen. Här är en liten del av stamen: 
Gunpowder
f.2000-06-17
Uppfödd: Zinkgruvan, Sverige
e. Lone Bright Star(Quarter)
ee.Taps Readers 
eu. Lone Lovely Lynx
u.Oregon Dream (Sv.Ridponny)
ue.Dart Light(New Forest)
uu.Coralla
uue.Zamiar ox

Ras: Quarter,New Forest,Arab,Welshponny,Korsning 
---
Dart Light hade segrar i svår hoppning, blev godkänd hingst tack vare sina hoppmeriter, SM Hoppning-92, Segrare i NF-mästerskapet-92, har 21 poängtagande tävlingsavkommor varav 8 av de går högre klass. Far till flera godkända hingstar.

Zamiar ox var utbildad Prix S:t George dressyr och MSV hoppning. Han blev utsedd till årets arab i dressyr 4 år i rad(1985-1988).
---
Ganska intressant fakta! (: Dessutom har han släktingar som har flera poängtagande avkommor i tävlingsarrangemang. 



Seriösa funderingar

Skulle precis kolla min Dayview när jag fick syn på en kille född 97 som hade lagt upp en väldigt intressant text på sin sida; "Får man ta en kniv och bara gå och dö?
Får jag de???
Ge mig en hjävla kniv då så gör jag det direkt..
Orkar fan inte med mitt liv längre det är bara mitt fel!
Bara mitt!!!!
Jag är bara ett missfoster!!!
Älskar dig *(tjejens namn) men jag orkar fan inte längre, Isfll vill jag flytta hem te dig allt är cp här!
Man får bara skit för allt..
Die is the easy way to PEACE!"

Först blev jag förvånad. Killens sätt att skriva det på- så rakt fram. Men hallå, han är 14 år! Jag vet dock inte vad det där handlar om, men hur är killens uppväxt egentligen? Har han det bra hemma? Har han över huvudtaget någon som lyssnar på sig? Man ska inte behöva skriva "får man ta en kniv och bara gå och dö?" på en "bilddagbok". Vad händer med världens ungar egentligen? Jag börjar bli orolig. 

Det är mycket internets fel. Jag tänker även på tjejer som är typ 10år som plutar med läpparna och har jättetighta kläder, står i utmanande poser osv osv. De vet inte vilket budskap sänder ut, men de gör det bara för att "alla andra gör det". Vad gör deras föräldrar egentligen? Har de inget vett att säga till ungarna att inte gå med smink och kläder så de ser ut som om de vore minst 10år äldre, eller vill de att deras ungar ska bete sig så? 
"Sådan dotter, sådan mamma".  Sick.

Iallafall, så fick jag idén om den här bilden medans jag hade mina "seriösa funderingar":

(Blev så klart tvungen att ta texten från Bring Me The Horizon")

Doing what we do is a dream come true

Min bebi<3




Efter att jag kommit hem med GP från Dannero så tog jag med Filur på en tur runt sjön. Busen fick världens dampryck och höll på kasta av mig x') <3

I won't stop believe





Laddar upp 3 mobilbilder från Dannero träningen. Före och efter (: 


We won't turn around

Gunpowder, Danneroträning

Dannero träning med GP idag, vilket gick super! Det känns så skönt att vi faktiskt gör stora framsteg, både på träning och samarbetsmässigt. Hoppade iallafall en liten bana med honom idag. Hinderhöjden varierade mellan 50-90cm från början, men sedan höjde jag till 115cm som vi faktiskt tog oss över! (: Det är ett nytt personligt rekord för oss tillsammans. Ska väl inte berätta så mycket mer om lektionen, men visar ett antal bilder;


(Kaninen skulle hoppa 120, men klarade det inte riktigt, så han petade bommen med bakbenen. Snygg stil iallafall :3)

(Bilden ovanför: 115cm)

Obvious

Cause it's so obvious
Theres nothing wrong with us
It's our life, but alright
No we're not about to go and make the same mistakes you mighta made
It's so obvious
So just stop, blaming us because
It's not wrong to be young
No we're not about to go and make the same mistakes you mighta made
-Faber Drive
Fredag, skönt! Det blir lite hemmamys istället för Sandö ikväll. Jag är alldeles för trött för att vara social med så mycket folk, haha (a) Gårdagens lektioner tog på ganska mycket.. Sitter iallafall och lyssnar på Faber Drive nu. De är så sjukt bra! Jag får rysningar så fort jag hör deras äldre låtar- bla. "Sleepless night" och "When I'm With You". De nya är ju också bra, men det är inte samma känsla i låtarna. 

Iallafall hade vi gruppredovisning och skrivning idag om bla skolans styrdokument och kunskap idag. Jag tycker att det gick bättre än vad jag trodde. Det verkar som om läraren också tyckte det angående grupparbetet iallafall (: 

Nu ska jag göra pizza, omnom! Delar även med mig av lite egobilder där jag visar upp min tillfixade sidecut och trollhår.



Ihoptrycktflikka_95
Haha, det är svårt med cambilder(;

Dubbel torsdagslektion

Igår tog jag med mig GP till ridskolan. Eftersom att jag inte var med på förra veckans lektion, red jag dubbla igår.
Precis när vi kom ner till ridskolan började det ösregna. Carola,ridläraren,ansåg väl att vi skulle härda ut så därför fick vi rida ute. Tror jag aldrig har ridit i så mycket regn förut. Det blev blött kan jag säga!

Under första ridlektionen fick vi rida runt på volter i olika storlekar i galopp och vi fick även göra skänkelvikningar. Efter det fick vi hoppa en bana bestående av 7 hinder: väldigt enkla, men eftersom att det var vägen och att vi skulle göra volter innan som var det viktigaste så.. I vilket fall som helst gick det bra, lite avståndsproblem på vissa men annars så. Efter att vi hade hoppat banan en gång, höjdes hindrena till 90cm som högst. Det gick riktigt bra det med! Han vägrade på ett hinder- helt klart mitt fel. Men nästa gång gick det bättre.

(Bilden ovanför: där höll han på att vägra, men ryttaren blev bestämd och då hoppade han. Fina pojke!)


Nästa lektion red jag inne för Sussi. Vi skulle egentligen ha markarbete ute, men det regnade ju.. Så det blev en dressyrlektion istället. Lektionen bestod av serpentinbågar, volter och lösa fötter(inga stigbyglar). Först var jag trött och GP lekte bara stjärnkikare, men sen efter ungefär halva lektionen började det släppa och han började slappna av och lyssna på mig. Då gick det såhär bra: 

(Bilden ovanför: Haha, min ponny är en travare! Jag har ju sagt det hela tiden! Han bröt av efter en galopp, utan att jag var beredd och då såg det ut sådär)

Älskade, älskade ponny!

Tyke Surprise

Tyke Surprise
e.Zoogin     u.Alice Östergård(DK)
Sto född 4/5-04, D-ponny 147,7cm

I September 2009 blev jag tillfrågad om jag ville starta ridtravarstoet Tyke Surprise(ägs av en kompis mammas kusin eller hur det var) i en Pay'n Jump. Hon var nästan helt grön då. Det var endast inkörd och riden på lite lätt. De hade även tagit med henne på några lektioner, så hon hade lite erfarenhet iallafall. Men trots det är hon inte en rädd tös, inte! Väldigt framåt och hoppglad. Hon flög som en tiger över hindrena! Hoppstilen var väl inte den bästa, men hon var ju så ung(5år)!  Jag svarade ja på frågan och åkte ner till ridskolan för att starta henne i 60cm & 70cm. Fick ett väldigt bra resultat med endast en vägran i 60 och vi blev felfria i 70! 



Efter det fortsatte jag rida, träna(även för tränare) och tävla Tyke. Det gick väldigt bra och hon gjorde framsteg hela tiden. Sedan hände det tyvärr lite saker som gjorde att hon blev osäker och det är ingens fel egentligen, men jag lägger dock skulden på folk som behandlade henne fel. Här nedanför delar jag med mig av en video från KM 90cm 2009. Det blev en total missbedömning från oss båda. Jag trodde hon skulle vägra, men istället hoppade hon stillastående och drog med sig hindret.
http://www.youtube.com/watch?v=VrtIiMRYd58

Trots alla bakslag som kom ett tag, fortsatte vi träna. Här har vi en video där hon löshoppar på Dannero:
http://www.youtube.com/watch?v=2bPeWBZ1eCM&feature=related

Under en period kunde man inte ens driva på henne med skänklarna utan att hon reste sig. Det var jättejobbigt! Men vi gav inte upp och tog hjälp av Yannic Jönsson. Till slut fick man nudda henne med skänklarna och arbetet började sakta men säkert gå bättre igen. Ibland var det inte sånahär "snälla" stegringar, utan hon höll faktiskt på att slå över ibland. Det var bara att luta sig framåt och hålla i sig. 


Iallafall, efter mycket träning och vila för denna supercoola häst, började hon växa klart i huvudet och förstå att det faktiskt var kul att bli riden. Jag måste bara få tillägga att hon blev igenomkollad flera gånger, så det berodde inte på att hon hade ont som hon stegrade och höll på. 
Så i April i år ställde jag upp med henne i en LC på Kramfors ridskola. Det gick faktiskt superbra! Vi var jättestolta över henne, med tanke på att hon tidigare bara hade tvärnitat och tokstegrat i framförallt ridhus. 
http://www.youtube.com/user/LinnFoto#p/u/1/-aSNWHHQNzU

Här är då bilder från klubbdressyren:


Deltog även i bla. Derbyt 2010 med henne. Det var ungefär där det började vända för henne igen. Har sammanlagt 9 Clear Round rosetter med henne. Höjderna var upp till 80cm, tror jag. Tävlade dock upp till 90cm. 
~~
Här kommer lite olika bilder på denna häst. Hon är verkligen jättehäftig, sån kraft i den lilla busiga kroppen!


Nog mognade hon snabbt när det väl satte igång. Superhärligt att se! Jag blir ju helt kär i steget! Tänk då att hon inte var så mycket tränad där heller:
Skulle egentligen kunnat lägga in hur mycket bilder som helst, men det orkar jag faktiskt inte, haha. Har tyvärr inte kvar originalbilderna från då jag först började rida henne, då min förra hårddisk kraschade, så det betyder att jag skulle behöva gå igenom hela min bilddagbok(dayview). Dock ser man så otroligt tydligt på dessa bilder hur hon har utvecklats i kroppen och i formen! Visst, formen är inte perfekt alla gånger och den har en förmåga att bli rätt låg, men som jag har skrivit tidigare: så pass ung och "grön", så är hon helt fantastisk!

Tyvärr rider jag inte Tyke längre, då jag har köpt GP. Men Emma rider och tävlar även henne. Det gick bla. jättebra för de på senaste Derbyt- de vann någon rosett och så! (:

Rägy11

Idag kom jag hem från Hörsång(Hårsang) där jag har spenderat de senaste 2 nätterna. Första natten vaknade jag vid halv 4 för att jag frös så hemskt att jag skakade. Andra natten var det lite bättre, för då var vi uppe och eldade i skift. Jag var där med klassen(Rägy11) och vi sov då i militärtält. Det var jättehärlig stämning hela tiden och klassen är mycket bra på att samarbeta. Under andra dagen(torsdag) så kom även 2orna och 3orna. Den yngre klassen lekte med oss och den äldre visade olika saker som de har i bla. brandbilarna och man fick även testa på rökdykarmask och spruta med brandslang. Ehe. 

När jag kom hem idag förmiddag, åt jag och sedan somnade jag direkt på sängen. Mycket trött tjej som nu ska sova igen (: 


RSS 2.0