Busdjur!

Skriver ett snabbt inlägg innan jag ska sova. Imorgon är det en "temadag" om förintelsen. En judinna som var med i ett av koncentrationslägren ska komma och föreläsa om det, kan nog bli intressant.. 
Iallafall har det varit både regn och sol idag. Åkte till farmor under dan för att "gratta" henne på morsdag. Fick smörgåstårta å daimtårta, nomnom :) Läste även ut sista boken i "Hungerspelen". Den heter Revolt och var lika underbar som de två andra <3 Sträckläste de sista 100 sidorna då den redan är försenad.. Jag vill verkligen se filmen nu! Hoppas det är en bra regissör, för isåfall blir filmen grym..!

Red även ut på GP idag. Det blev bara en kort tur till Bålsjö med galoppfattningar,galoppombyten och skritt och trav på lång tygel. Skulle egentligen rida en långtur, men det var alldeles för blött och dåligt väder för det.. Sumphål typ överallt, vilket inte är speciellt okej.. 

När jag kom hem igen släppte vi ut hästarna på gräset och lillponnyn fick damp.. (; GP stod bara och tittade på som om han vore dum.. Lekte även med Asterix idag och tog nåra bilder. 


Pirates of the Caribbean


Efter att ha ridit ut på GP, mockat å duschat åkte jag med pojk till Härnösand och såg på Pirates of the Caribbean- 3D! Var riktigt häftigt och jag halvdog när det kom in en stor röd orm i filmduken </3 Sen var det ju en massa vackra hästar i början av filmen så jag var "like omnomnom". Filmen var riktigt bra, trots att jag höll på somna typ mitt i (a) Var lite folk i salongen och ingen störde, så det var riktigt mys att sitta där i 2h och 20min (; Vill gärna gå på fler 3D filmer, har inte sett sånt på jättelänge.

Jag fick rufsa till pojks hår också, då blev jag nöjd.. (; Själv var jag wannabe rosa/svart emo med svarta "håltights",rosa tights,svart "håltröja",rosa undertröja,rosa adidasskor(<3) och såklart rosa/svarta lösnaglar :D 


När jag kom hem släppte vi de tre pållarna på gräs i en timme ungefär. Har insett att jag inte kommer få göra annat än att rida i sommar.. tre bollar liksom.. (; 

Nemen nu ska jag sova, så jag orkar upp imorgon!

Regn och nagellack

Sista "riktiga" skoldagen idag då, vilket känns riktigt skönt! Nu är det bara aktivitetsdagar och kompledighetsdagar fram till sommarlovet!  Just nu känns det inte som om sommaren är på väg, då det bara vräker ner.. Hästarna står ute med täcken i hagarna och ser rätt blöta ut. 
Fick iallafall veta resultatet på Spanska nationella(skriv,läs,hör) och det gick verkligen bra! Samma med historiauppsatsen jag skrev för någon vecka sedan. Det var jättejobbigt att göra den uppsatsen, men somsagt blev den bra och tack vare mina "Hitler-wannabe's" höjde jag mitt betyg där också. Nu finns det inte så mycket att göra angående betygen och min klart säkrade plats på Sandö är en riktigt härlig känsla! (: 

Var i Kramfors idag där jag även träffade Sofie & Emma. Pratade med de ett tag och köpte även lösnaglar, nagellack(bilden-rosa & ljusblå) och örhängen till avslutningsdansen! (: 

Har även lyckats mocka åt GP och bytt i burarna åt kaninerna, så nu har de rent också. Efter maten blir det nog så att jag fixar gräshagen åt hästarna och sedan åker jag till pojk <3 

Schnyggt... Heh (; Traktorkeps (y)

Sandviken


Var ju på klassresa till Sandviken fiskeläger som ligger på Ulvön från i Tisdags till Torsdag. Det var riktigt mysigt och vi gjorde lite lekar å sånt med klassen. Sen sprang även jag och nåra andra iväg och sökte "geocacher". Det var sjuuukt jobbigt! Blev smått höjdrädd när jag klättrade uppför ett berg med havet nedanför tillsammans med en massa klippor.. (; Fick några fina bilder iallafall och jag var helt slut när jag kom tillbaka till stugorna(som har varit fiskebodar). Kommer inte lägga upp så många bilder här, utan de flesta bilderna finns på Facebook. 
Juste, jag badade också! (;  Det var kallt kan jag lova.. Alva tog den här bilden förresten!

Jag och Johanna cyklade även till Ulvö hamn och köpte godis.. 
Å jag och Monesha busade lite :3 Alva har tagit den här bilden också! 


Sista bilden nu då.. Larviiiis! :D

Klassresa och ny ridskolepålle

Idag kom jag hem från Sandviken där jag varit med klassen sen i tisdags. Ska skriva mer om det sen och även lägga upp bilder därifrån. Nu ska jag bara skriva lite snabbt om dagens ridlektion innan jag springer och duschar.
Det har ju kommit två nya hästar till ridskolan- en d-ponny å en storhäst. Fick rida den stora hästen(som är typ 170 i mankhöjd). Har inte ridit storhäst på... sjukt länge! Typ aldrig.. (; Det var mycket spring och hygiengrejer pga. att de fortfarande står i karantän. Men när jag väl var uppe på hästen blev jag helt förälskad i steget! Om jag säger att den nya hästen tar ett steg, så tar Filur tio på samma sträcka.. x) Fin häst! Sedan var väl övningen inget jag tog så seriöst, då jag hade nog med att inte skumpa av, hah. 

Lägger upp lite bilder också (:




Muggen var ju läskig... (;


Känns iallafall som om jag kommer utvecklas ganska mycket om jag får fortsätta rida honom.. :)

Nybakat bröd och kaniner

Sitter här och lyssnar på Veronica Maggio- igen, det har blivit som en liten drog (; Kommer väl att lyssna på låtarna tills Spotify säger ifrån.. 
Aja, idag har jag lyckats baka fullkornsbröd(jättegoda!) och klippt klorna på alla 7 kaniner+hunden. Det är ett antal klor kan jag säga.. Nu är kaninerna i uteburen och äter gräs, vilket de tycker är jättemysigt ^^ 

Hovslagaren kommer hit om ett tag, så får väl ta in hästarna snart (: Sedan hoppas jag på att bli klar med veden(kapa/klyva), ta med GP på en ridtur å sedan förhoppningsvis träffa pojk med! 
Bilden är från en träning för Carola Wallin någon gång i vintras. Bilden är fotad av Maria Lilja. Valde den bara för att jag har lite hoppabstinens! (; 


Jag kommer, jag kommer, jag kommer nu..

Efter en stor protest mot bloggar har jag till slut lyckats skaffa en egen.. Men dock har jag anledningar att blogga, då jag Fredagen den 13 April 2011 blev stolt ägare till d-ponnyn Gunpowder. Jag kommer att blogga om träningar och sådant med honom och såklart kommer jag inte glömma mina andra hästar; Filur och Moa. Senare kommer jag skriva inlägg om vilka de är osv. 

Anledningen till den "fina" rubriken och bloggnamnet är tack vare Veronica Maggio. Sitter och lyssnar på hennes nya album "Satan i gatan". Har precis som bloggar, inte gillat henne förut, men jag tycker låtarna är helt okej och såklart sitter jag och skriker med till "Jag kommer".. (; 

Torsdag 19, Fredag 20 & Lördag 21 Maj 2011
Skriver en snabb sammanfattning om de senaste 3 dagarna, då det har varit superdagar! 
I Torsdags var jag på Ådalshallen med 9an och gjorde HLR-räddning. Dök och hämtade upp en docka på 3½m djup och klarade mig inom tiden maxtiden, vilket gav mig mvg vilket är stort gilla
Red även Zidane på kvällen, vilket gick riktigt bra i slutet (: 

Fredag då.. Klev upp sjukt tidigt(för att vara mig)- 20 över 6. Tog ut hästarna och åkte till tandläkaren. Sedan till skolan där jag gjorde spanska nationella hörförståelse. Fick även veta att jag hade fått bra resultat på nat.spanska läsförståelse (: Sprang coopers(2km) efter det och slog personligt rekord. Spelade även upp "Sir Duke" på tvärflöjt för musikläraren, vilket gick lika bra det! Fick även veta resultatet på eng. nationella(alla prov) och jag är riktigt nöjd med det också! 
Hämtade spån i Nyland och sedan åkte jag hem och red GP för jag skulle visa upp honom för mormor och morfar som var på besök. Ååh, snyggingen då! <3 Vann även på en lott jag fick (; Sedan efter maten åkte jag till pojk å såg på film(Unstoppable- riktigt bra!) och myste ^^ 


Åsså idag.. Lagom trött och träningsvärk lite överallt.. aja (: Var ute och busade med Asterix ett tag och sedan red jag Nallen barbacka med klänning(som jag fått av mormor)..Det var första gången barbacka på honom- någonsin(och jag har ridit honom i 3½år)! Fin ponny <3 På kvällen red jag barbacka på Moa och mamma körde Filur. Jag och Moa plaskade lite i Bålsjö, vilket var riktigt mys (: 




RSS 2.0